Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri Hititçenin 100. Yıldönümü anısına bir farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinliğe HÜKAM adına yönetim Kurulu üyesi Öğr. Gör. Tuğba Gülen katıldı.
Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sayın Şaheste Uçar, Çorum’un tarih ve turizmine katkıda bulunmak için kadınca bir dokunuşta bulunduklarını ve başta bölge halkı olmak üzere Hitit kültür ve medeniyetinin tanıtılması üzerine bir farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti.
Boğazkale Belediye Başkanı Sayın Osman Tangazoğlu, yaptığı konuşmada Boğazkale İlçesi olarak bu tür etkinliklere özellikle de kadın duyarlılığının olduğu çalışmaları sonuna kadar destekleyeceklerini belirterek, tüm kent konsey kadın meclisine teşekkürlerini sundu.
Çorum Milletvekili Sayın Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise konuşmasını Hititçe’nin 100. yılı dolayısıyla bu etkinliği düzenleyen Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve özellikle de başkan Şaheste Uçar ile Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz’a böylesine önemli bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Konuşmasında Hattuşa’yı marka haline getireceklerini vurgulayan Ceritoğlu, Hattuşa’ya bundan sonra daha çok imkan sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca Ceritoğlu konuşmasında: “Hitit Üniversitesi’nin desteği ve bilgi birikimiyle, teşkilatlarımızın emeğiyle, Hattuşa’yı bir marka şehir haline getireceğiz. Bunun için de 2016 UNESCO dünya kültür mirasına girişimizin 30. yılı münasebetiyle Belediyemizin ve Kaymakamlığımızın destekleriyle Kültür ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak topyekün büyük bir patlama gerçekleştireceğiz ve kat ettiği yere fazlasıyla getireceğiz” ifade etti.
Programda Çorum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz “Hititler” ile ilgili yaptığı sunumunda Hititçenin çözümünden kısaca bahsettikten sonra, Hititlerden günümüze aktarılan bazı gelenek, görenek ve uygulamalardan örnekler verdi. Boğazkale Halkının da büyük ilgiyle takip ettiği konferansın hemen ardından Çorum Kız Teknik Meslek Lisesi Öğretmenleri tarafından hazırlanan ve Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri Ferda Tatlı, Zehra Göktürk, Gamze Sezgin, Sezer Özder, Mevlüt Sakallı, Şeyda Özkan ve Cahit Duymuş tarafından sergilenen, mini bir defile yapıldı. Defilede Hitit kıyafetleri tanıtıldı.
Programda Öğretmen Erdal Şahin tarafından yazılan ve yönetilen, bilimsel danışmanlığının ise Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz tarafından yapılan Çorum’un Hititlerle ilgili ilk Tiyatro Oyunu “Ağlayan Şehir Hattuşa” ekibi tarafından hazırlanan kısa bir tiyatro gösterisi sahnelendi. Yazar ve Yönetmen Erdal Şahin ve Hitit Üniversitesi Öğrencileri, Semih Yaşar Çizikçi, Burcu Atmaca, Şahin Cihan Kaçmaz, Merve Sarıca, Emre Çimen ve Gizem Şahinkul tarafından sahnelenen oyun izleyicilerin büyük beğenisini topladı.
Program sonrasında, Boğazkale ve Sungurlu Kadınların el emeği ile hazırladıkları sergi ve ikramlar katılımcıların büyük ilgisiyle karşılandı. Hitit Üniversitesi Arkeoloji öğrencileri tarafından hazırlanan stantta Çorum Milletvekili Sayın Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve gelen misafirler, kil tabletlere çivi yazısı ile yazdılar ve çivi yazısı tekniği üzerine bilgi aldılar. Kent Konseyi Üyeleri daha sonra Boğazkale ören yeri ve Yazılıkaya Açık Hava Mabetini Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve HÜKAM Yönetim Kururlu Üyesi Tuğba Gülen , Hitit Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencileri Semih Yaşar Çizikçi ile Ayşe Üke eşliğinde gezdi.