Rektör Yardımcısı ve HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam ve HÜKAM Yönetim Kurulu üyeleri, Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyarete Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif’de katıldı.
Ziyaret sırasında, Yönetim Kurulu Başkanı Havva Özata kooperatifin kuruluş süreci, girişimci kadınların gayretleri, başarıları ve halen üretimi yapılıp satışa sunulan Sevgisun Unlu Mamülleri konusunda bilgi verdi. HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam ise, Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin yerel kalkınmada kadınların rolünün görünür hale gelmesi konusunda önemli bir model oluşturduğunu söyleyerek, bölgedeki kadınlarımızın girişim kapasitelerini gösterme adına yaptıkları örnek girişim ve başarılı çalışmalar için Havva Özata ve ekibini tebrik etti.
Prof. Dr. Baykam, Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırma Merkezi olarak, kadınların ihtiyaçlarına cevap verebilme, yerel kadın örgütlenmelerini destekleyerek kapasitelerini artırma, sosyal ve ekonomik girişim kapasitelerini geliştirmelerini, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlıklarını sağlamaya yönelik her türlü işbirliğine açık olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Nurcan Baykam ihtiyaç duyulabilecek; muhasebe, hukuk, iş/ürün geliştirme, pazarlama, yönetim, proje/program geliştirme, vb konularda eğitim, danışmanlık, proje geliştirme konularında Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini destekleyeceklerini ifade etti. Baykam ayrıca, üretim atölyesinde doğal malzemeler kullanılarak üretilen bu ürünlerin bir süredir Hitit Üniversitesi yemekhanelerinde de kullanıldığını ve kullanılmaya devam edeceğini söyledi.
Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Havva Özata; üretmeyi seven küçük bir gruptan oluşan kadınlar olarak bir araya gelerek kurdukları üretim kooperatifinde, mantı, tarhana ve erişte gibi yöresel ürünleri üretmeye başladıklarını, en büyük amaçlarının kadınlar tarafından, doğal malzemeler kullanılarak üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarda yer almasını sağlamak olduğunu ifade etti. Kadın Kooperatiflerinin hem mevcut faaliyetlerini sürdürmesini ve yeni faaliyet alanları yaratması açısından planlama, uygulama, satış, kapasite geliştirme konusunda yaşanan sorunların aşılması için Hitit Üniversitesi ile yapılacak işbirliklerini önemsediklerini ifade ederek, destekleri için Hitit Üniversitesine ve HÜKAM Yönetimine teşekkür etti.